Din guide till golvtypen Karndean vinylgolv – Skötsel och underhåll

En bra plats att börja med detta ämne är när ”Karndean” golv först tillhandahölls. Jämfört med andra golvtyper är detta ett relativt nytt material. Det tillkom i början av 1970-talet och var snabbt tillgängligt över hela världen.

Kvalitetsalternativ för vinylgolv

Det skapades för att erbjuda ett kvalitetsalternativ för vinylgolv. Den är tillverkad med polyvinylkarbonat eller, förkortat, PVC. Det betyder att det är ett otroligt tufft material som tål slitage och stor tyngd. Det skapades för att producera en överlägsen produkt jämfört med andra vinylgolv.

Den var utformad för att replikera andra golvtyper och hur ”Karndean” tillverkas har inneburit att det är nästan oskiljaktigt i jämförelse med andra. Något som människor kanske inte vet är att detta material är varmare under fötterna än andra hårda golv och fortfarande förblir tyst när man går på ytan.

På grund av sin struktur kommer ”Karndean” inte att spricka, flaga eller gå isär. Detta innebär att den kan betraktas som en överlägsen produkt jämfört med äkta trägolv. Den hårda ytan innebär att bakterier eller allergener inte kan förvaras i materialet. Det faktum att ytan inte bleknar gör att det också ses som ett bra alternativ för både kommersiella- och bostadsfastigheter.

Ta hjälp av en professionell montör

Det är alltid tillrådligt att investera i hjälp av en professionell montör vid hantering av detta material. De kommer att vara utrustade med nödvändig kunskap och kommer att undvika misstag när golvet läggs. Eventuella misstag måste åtgärdas och kan vara problematiska om du inte är medveten om komplikationerna med denna typ av golv.

Karndeangolv finns i en mängd olika former, storlekar och materialtyper

Vissa kanske inte vet att materialet” Karndean” finns i en mängd olika former, storlekar och materialtyper. Detta gör att individer kan skapa en helt unik design, och välja både enkla och komplicerade lösningar.

En annan lärdom är att det finns skräddarsydda produkter för att rengöra vinylgolv. Rengöringstekniker tenderar att möjliggöra ett strängare tillvägagångssätt. Liksom med andra golv är det mycket viktigt att skölja alla eventuella rengöringsvätskor från ytan. Märken och repor kan dessutom tas bort med specialtekniker.

Specialister som rengör och återställer vinylgolv

En viktig poäng är att det finns specialister som rengör och återställer ”Karndean” golv. Detta innebär att de är utrustade med nödvändig kunskap, verktyg, golvspecifika produkter och beprövade tekniker. De kommer att omsorgsfullt och skickligt återställa ditt golv till nyskick efter det har upplevt det oundvikliga dagliga slitaget. Kontakta de bästa städfirmorna i Kungsängen för mer information.

De ovanstående tipsen och råden kommer att ge dig grundläggande förståelse för detta golv. Om du funderar på ett golv, se till att använda skyddsflikar under dina möbler, placera mattor vid ingångarna och sug upp eventuella vätskeutsläpp så snart de identifierats. Undvik användning av gummistödda mattor eftersom missfärgning kan inträffa, låt inte heller några heta föremål nå golvet och försök att inte tillåta att möbler förflyttas, eftersom det orsakar repor. Denna detalj i kombination med ovanstående information ger en inblick i detta otroliga golv. Din utvalda rengöringsspecialist kommer att erbjuda verkligt värde för dina pengar och kommer sannolikt att bli en bra lösning i många år framöver.